HIRDETÉS

Orvosi ellátás
       Elsősegély és sürgős orvosi ellátás

Országos Mentőszolgálat telefonszám: 104


 
Paréj Gábor Fogvarázsló fogorvos
1119 Budapest, Mohai utca 41.

  

A rendelőnket igyekeztünk úgy kialakítani, hogy a pácienseink részére otthonos légkört teremtsen, biztosítsa az oldott hangulat megteremtésének lehetőségét, mindezt kellemes környezeten belül. A legmodernebb eszközökkel felszerelt rendelőnk lehetővé teszik a magas színvonalú és precíz munkát.

 

Egészségügyi intézmények

  

Kórházak, orvosi rendelők, gyógyszertárak, állatorvosok

 

Országos Mentőszolgálat

  

Az Országos Mentőszolgálat egységes állami egészségügyi intézmény, melynek feladata az életmentés, a sürgős ellátás biztosítása. Az OMSZ az életmentésen kívül (104-es segélyhívások) alapfeladatként kizárólag „mentő” és „őrzött” betegszállításokat végez, azaz olyan feladatokat, ahol a beteg állapota miatt sürgős segítségre van szükség, illetve ahol útközben is beavatkozások, vizsgálatok szükségesek.

 

 

 


HIRDETÉS

Sürgősségi betegellátás
A sürgősségi osztály nem a nevében kifejezett azonnali ellátást jelenti, hanem az akut betegek kiszűrését a többi beérkező beteg közül. Az azonnali ellátást igénylő leggyakoribb betegségek közé tartozik többek között a légzési elégtelenség, a súlyos . a légzést fenyegető . allergiás reakciók, a szívinfarktusra, embóliára, akut idegrendszeri elváltozásra utaló tünetek. Az ellátási sorrend az ún. TRIAGE (osztályozás), amelynek során meghatározzuk az ellátandó betegek sorrendjét. Ezen besorolás alapján - NEM ÉRKEZÉSI SORRENDBEN - történik a betegek ellátása. Fontos tudnivaló, hogy az SBO-on nem történik kivizsgálás, tehát a több hete, hónapja fennálló panaszokkal háziorvosukat keressék fel.

 Szent Imre Kórház,
Sürgősségi Betegellátó Centrum
Cím: 1116 Budapest, Tétényi út 12-16.
Telefonszám: 06(1)464-8600
Ellátási terület: az ellátás magában foglal minden betegségcsoport ellátásához szükséges tárgyi és személyi feltételt (kivétel: gyermekellátás, égés, traumatológia, reumatológia!).
Honlap:
www.szentimrekorhaz.hu

 Dél-pesti Kórház
Cím: 1204 Budapest, Köves utca 1.
Telefon: 06(1)289-6200
Honlap:
www.jahndelpest.hu

 Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet
Cím: 1081 Budapest, Fiumei út 17.
Telefon: 06(1)-299-7700

 Péterfy Sándor utcai Kórház rendelőintézet és Baleseti Központ
Cím: Péterfy Sándor utca 8-20.
Telefon: 06(1)
Honlap: www.peterfykh.hu

 Erzsébet Kórház
Cím: Alsó erdősor utca 7.
Telefon: 06(1)321-5215
Honlap: www.peterfykh.hu
Ellátási terület: a Klinikai Toxikológiai Osztállyal szoros együttműködésben dolgozik. Ebből adódóan az osztályra kerülő betegek döntő része toxikológiai eset, de 6 fővárosi kerület regionális sürgősségi ellátását is biztosítja. Az osztály a fővárosban ill. agglomerációs környezetében egyedüli ellátó helyként kezeli a 12 év feletti drogtúladagolt betegeket. Ide kerül beszállításra a fővárosból a differenciálatlan, eszméletlen állapotú betegek többsége is. A kórház országosan hólyag-, prosztata-és vesedaganat és laparoszkópos centrumként működik.

Traumatológia

 Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak
Cím: 1125 Budapest, Diós árok 1-3.
Telefonszám: 06(1)458-4603
Ellátási terület: Budapest: II., III., XI., XII. kerület;
Bicske, Csabdi, Etyek, Mány, Biatorbágy, Budaörs, Diósd, Érd, Gyermely, Herceghalom,, Pusztazámor, Sóskút, Százhalombatta, Tárnok, Törökbálint, Budajenő, Budakeszi, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Pilisjászfalu,, Pilisszántó, Pilisszentiván, Plisvörösvár, Remeteszőlős, Solymár, Szomor, Telki, Tinnye, Tök, Üröm, Zsámbék
Honlap: www.janoskorhaz.hu

 Uzsoki utcai Kórház
Cím: 1145 Budapest, Uzsoki utca 29.
Telefonszám: 06(1)467-3700, 06(1)467-3800
Ellátási terület: az Uzsoki utcai Kórház az észak-pesti régió meghatározó egészségügyi intézménye. A XIV. kerület, Zugló közel 116 ezer felnőtt lakosának fekvőbeteg gyógyintézete. A kórház egyes manuális szakmákban (sebészet, érsebészet, traumatológia) részt vesz a központi fővárosi ügyeleti rendszerben.
Honlap:
www.uzsoki.hu

Egyéb

 Főnix
Magyarország piacvezető, - széles szolgáltatási portfoliójú - meghatározó egészségügyi szolgáltatója. A cég megalakulása óta foglalkozik betegszállítással, orvosi ügyelettel, rendezvények egészségügyi biztosításával (mentés) és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokkal. Ezek részben OEP finanszírozott, részben térítéses keretek között érhetők el szerződéses partnereink és magán-pácienseink számára.
Cím:
1125 Budapest, Diós árok 1-3.
Telefonszám: 06(1)2000-100
Honlap: www.fonixmed.com

 
Delta Országos Katasztrófa Mentő Csoport
A Delta Mentőszolgálat 1994. február 28-án alakult. Szervezetünk alapításkori elsődleges célja, fő tevékenységi köre a katasztrófa-elhárítás volt Magyarország egész területén, amely az évek során átalakult, kibővült: OEP finanszírozott betegszállításra, mentési tevékenységre, repülőtéri egészségügyi szolgáltatásra, központi orvosi ügyeletek, jelzőrendszerek üzemeltetésére, foglalkozás-egészségügyi ellátásra, valamint rendezvények, sportesemények egészségügyi biztosítására.
Cím: 1185 Budapest , Üllői út 758.
Telefonszám: 06(1)294-0094
Honlap: www.deltamento.hu

 

Ajánlott cikkek

 
 

Ajánlott linkek

 
 Jelenleg nincs ajánlható link!