Magyar termékek
      
 
 


HIRDETÉS

Credo busz
    

A Credo egy magyar autóbuszmárka, amely 1999 óta létezik. A győri székhelyű Kravtex cégcsoport gyártja az autóbuszokat a mosonmagyaróvári Kühne Zrt. és a győri Kravtex Kft. gyáregységeiben. A cég legfőbb vásárlói a hazai Volán-vállalatok, de találhatunk 1-2 Credo autóbuszt magánkézben, illetve külföldön Romániában és Oroszországban is.

 
Csepel kerékpár
    

A Csepel kerékpár egy magyar gyártmányú kerékpárcsalád, amelyet 1928 óta gyártanak. Modelljei közül az összecsukható camping verzió volt az egyik legsikeresebb. Jelenleg Schwinn Csepel néven gyártják.

 
Chili-Trade fűszerpaprika
    

A Chili-Trade Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft. fő tevékenysége a fűszerpaprika feldolgozás és csomagolás. Alapanyagukat a Kalocsa környékének kiterjedt paprikaültetvényein termett különleges tulajdonságú paprika adja. 2001 óta HACCP élelmiszerbiztonsági rendszert működtetnek. Az alábbi oldalon megismerhetik a cég közismerten kiváló minőségű és népszerű termékeit.    

 
Hajdu bojler
    

A HAJDU Hajdúsági Ipari Zrt. magas minőségű bojlerek, puffertartályok, fatüzelésű és kondenzációs kazánok, napkollektorok, mosógépek, centrifugák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

 
Liliputi
    

A Liliputi termékei egytől-egyig saját manufaktúrájukból származik, az Őrségi Nemzeti Park szívéből. A babahordozók, kabátok, táskák, cipők és egyéb kiegészítők saját tervek alapján illetve tehetséges magyar dizájnerek bevonásával, minőségi alapanyagok felhasználásával, kézzel készülnek.

 
Pick téliszalámi
    

A Pick Szeged Zrt. egy szegedi székhelyű élelmiszer-ipari cég. Világhírű termékük, a téliszalámi egy sertéshúsból, sertésszalonnából készített, füstölt szalámiféle, mely 2007 óta Európában védett eredetű magyar élelmiszer, hungarikum.

 
Pöttyös Rudi
    

A Túró Rudi - eredetileg piros pöttyös alufóliába csomagolt, s ezáltal Pöttyösnek nevezett - kakaós masszával bevont édeskés-savanykás túrórúd, Magyarország egyik legkedveltebb és legnagyobb múltra visszatekintő saját készítésű tejes desszertje.

 
Tisza cipő
    

A Tisza csapata fiatal grafikusokból, ruha- és cipőtervezőkből áll, akik megálmodják a márka egykori nagyságához méltó mai darabokat, felkutatják a legizgalmasabb anyagokat, és felügyelik a Magyarországon, profi cipőkészítő mesterekkel együttműködésben gyártott termékeik minőségét is.

 
Univer konzerv
    

Az 1948-ban alapított, 100 % magyar tulajdonban lévő, kecskeméti székhelyű Univer napjainkra a hazai élelmiszeripar kiemelkedő szereplőjévé nőtte ki magát, mely ételízesítők gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, de a holding érdekeltségi körébe tartozik a kereskedelmi egységeket tömörítő Univer Coop Zrt. és a régió egyik legrégibb bevásárlóközpontja, az Alföld Áruház is.

 

Folytatjuk!


 

Rubik-kocka
A Rubik-kocka egy mechanikus, egyéni logikai játék. A kocka oldalai különféle színűek és elforgathatók a lap középpontja körül. A forgatás során a szomszédos oldalak színe megváltozik, és a rendszertelen forgatással az oldalak színösszeállítása összekeverhető. A játék célja, hogy egy előzetesen összekevert kockából forgatással visszaállítsuk az eredeti, rendezett színösszeállítást, vagyis minden oldalon azonos színű lapocskák legyenek. A kocka 8 db sarokkockából, 6 oldalkockából, 12 db él-kockából és egy középső elemből áll. A középső elem biztosítja az oldallapok szabad elfordulását és a kocka kohézióját.

Bizonyították, hogy a kocka elméletileg bármely keverés után legfeljebb 20 tekerésből kirakható, de az összetettsége miatt összesen 43.252.003.274.489.856.000-féle (azaz negyvenháromtrillió - kétszázötvenkettőbilliárd - hárombillió - kettőszázhetvennégymilliárd -négyszáznyolcvankilencmillió - nyolcsszázötvenhatezer) eltérő állás hozható létre.

Rubik Ernő eleinte a 2×2×2-es kockát szerette volna megalkotni. Az első problémába akkor ütközött, amikor nem tudta, hogy hogyan lehetne úgy összeállítani ezt a kockát, hogy mind a három tengelye körül elforgatható legyen. Rubik először gumigyűrűkkel próbálta egymáshoz rögzíteni a kis kockákat, de ez így nem sikerült, mivel egy idő után a gumiszalagok elszakadtak, majd próbálkozott mágnesekkel is, de úgy meg könnyen szétesett a kocka, ezért a problémát úgy oldotta meg, hogy a kockaelemeket olyan alakúra faragta ki, hogy azok az alakjuknál fogva tartsák össze magukat. Később különböző színekkel jelölte meg az oldalakat, hogy jobban lássa, hogyan mozognak egymáshoz képest. Rubik Ernő – saját bevallása szerint – csak a végleges konstrukciós és formai kidolgozás után ismerte fel, hogy a kocka nemcsak a térbeli mozgások szemléltetésére alkalmas (mivel ezért alkotta meg), hanem jó játék, és így értékesíthető is. A kocka színezésre Rubik Ernő külön gondot fordított; ezért a kocka szabványos színezése olyan, hogy átellenes (párhuzamos) oldalai a sárga komponensben különböznek; tehát így lesz a fehérből a vele átellenes sárga, a pirosból a narancssárga, a kékből a zöld. Sikerét leginkább annak köszönheti, hogy 3 dimenziós, és akárhogy is mozgatjuk, a játék egy darabban marad.

Forrás: Wikipédia

 

Ajánlott cikkek

 
 

Ajánlott linkek

 

 

  Hozzászólás