Szabadidő és szórakozás
       Kikapcsolódás, pihenés, programok
 
 

Budapest számos alkalmat kínál a szabadidőnk eltöltésére: múzeumok, gyógyfürdők, élményparkok és egyéb játék vagy sportolási lehetőségek várják a kikapcsolódni vágyókat. Az alábbiakban olyan oldalakra irányítjuk Önt, ahonnan nyugodt szívvel választhatja ki magának a legmegfelelőbb programokat, akár egyedül, akár családdal vagy baráti társasággal óhajtja megvalósítani azt.


HIRDETÉS

Múzeumok és kiállítóhelyek
  

Budapesten több mint száz múzeum, kiállító terem és galéria található. A nagy múzeumok mellett számtalan kisebb, de nem kevésbé érdekes gyűjtemény várja Önt a városban. A budapesti múzeumok jelentős része hétfő kivételével 10 és 18 óra között tart nyitva. Utolsó beengedés fél órával a zárás előtt. A Budapest Kártya a múzeumok többségében ingyenes, vagy kedvezményes belépést biztosít.  

 
Színházak és koncerttermek
  

A magyar komoly- és népzene világhírét többek között Bartók Béla, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc neve és műveik fémjelzik. A budapesti koncerttermekben a világ minden tájáról érkező kiváló művészek lépnek fel. A drámai színházak egy része szintén tart repertoárján magyar és külföldi musicaleket. A világhírű magyar folklór együttesek gyakran lépnek fel budapesti színházak színpadán.

 
Mozik
  

1995-ig Budapesten csak egytermes filmszínházak működtek, majd megjelentek a többtermes multiplex mozik. Sok régi mozi kényszerül bezárni, de néhány régi az Art-Mozi hálózat tagjaként fennmaradt. A mai mozik hatalmas kapacitása miatt gyakran párhuzamosan vetítik két teremben ugyanazt a filmet, az egyik teremben magyarul, a másikban idegen nyelven, de főleg angolul, magyar felirattal.

 
Budapest parkjai
  

Budapest sajnos nem bővelkedik olyan nagy parkokban, mint London vagy Párizs, de a meglévő területekkel együtt is kiváló lehetőség nyílik a szabadban való sétálásra és pihenésre. A budai hegység erdőségeivel együtt azonban a budapesti zöldterület a város területéhez képest arányában még így is a legnagyobbnak mondható Közép-Európában.

 
Állatkertek és vadasparkok
  

Budapesten és környékén számos állatkert, vadaspark és tropicarium található. Gyerekeknek és felnőtteknek ideális kikapcsolódás lehet a tanítási szünetben, egy-egy szabadnapon vagy hétvégén. A parkokban szelíd, kézből nevelt állatok gondos egészségügyi kivizsgálás után kerülnek a simogatóba, ahol a látogatók testközelből is megismerkedhetnek velük.

 
Fürdők és vízpartok
  

Budapest bővelkedik termálvíz forrásokban, fedett uszodákban, kültéri medencékben és szabadvízi partokban, ahol egész évben felüdülés lehet a pancsolás: gyógyvízi fürdő, uszodai testedzés, tó- és folyóparti napfürdőzés vagy kenutúra a barátokkal.

 
Horgászás
  

Kiváló természeti környezet, végtelenül nyugodt körülmények és halban gazdag vízterület várja a horgászat szerelmeseit. A szabadvízi fürdőhelyeken általában horgászni is lehet, de léteznek kifejezetten horgászoknak kialakított területek is.

 
Lovaglás
  

Budapesten és környékén egyaránt lehetőség van a lovaglásra. Aki tanulás céljából keres lovardát, itt megtalálja amit keres, kezdőtől a haladó szinten át egészen a versenysportig. Az alábbi lapon összegyűjtöttünk néhány helyet, amelyet érdemes felkeresni a lovaglás szerelmeseinek vagy az az iránt érdeklődőknek.

 
Szórakozóhelyek
  

A főváros bőven ad lehetőséget az éjszakai szórakozásra: pubok, kocsmák, diszkók, clubok, koncertek, zene és szerelem; e lapon megtalálja az általunk legjobbnak vélt helyeket!

 
Programajánló
  

Nézze meg Budapest kulturális, zenei és egyéb programjait, hogy könnyen kiválaszthassa az Önnek legjobb kikapcsolódási lehetőséget!

 

 

 

 

 

Ajánlott cikkek

 
 

Ajánlott linkek

 
 Jelenleg nincs ajánlható link!

 

  Hozzászólás