Budapest sportlétesítményei


AJÁNLÓ

Stadionok, focipályák

Puskás Aréna
A Puskás Aréna Magyarország legnagyobb befogadóképességű, sport- illetve zenei rendezvények lebonyolítására egyaránt alkalmas létesítménye, a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája. A stadiumdb.com honlap a "2019-es Év stadionja” címről döntő internetes szavazását a Puskás Aréna nyerte.
Papp László Sportaréna
Budapest egyik legnagyobb rendezvényhelyszíne a legnagyobb koncerteknek és programoknak otthont adó Papp László Budapest Sportaréna. A Sportaréna az 1999-ben tragikusan leégett Budapest Sportcsarnok helyére épült. A 2001-ben megkezdett építkezés 2003 tavaszára fejeződött be, a világhíres ökölvívónk, Papp László nevét 2004 májusa óta viseli.
Bozsik Aréna
A Bozsik Aréna egy labdarúgó stadion Budapesten, Magyarországon, amelyet 2021-ben adtak át. Az arénát a Budapesti Honvéd és a magyar válogatott egykori labdarúgójáról, Bozsik József után nevezték el. A stadion a Budapest Honvéd FC hazai pályája.
Groupama Aréna
A Ferencvárosi Torna Club, azaz a Fradi otthona, az Üllői úti FTC Stadion. A több mint 110 éves egyesület jelenlegi pályája a csapat 75. évfordulóján került felavatásra. A közel 20 000 férőhelyes létesítmény a hazai labdarúgás egyik legnagyobb multú helyszíne.
Hidegkuti Nándor Stadion
A Hidegkuti Nándor Stadion a budapesti VIII. ker. legnagyobb labdarúgópályája, 12700 néző befogadására képes.
Illovszky Rudolf Stadion
Az Illovszky Rudolf Stadion (korábban Fáy utcai stadion) egy magyar stadion, mely 2004 óta Vasas SC tulajdona. Itt rendezik a Vasas labdarúgócsapatának mérkőzéseit.
Szőnyi úti Stadion
A Szőnyi úti Stadion egy labdarúgó-stadion, amely a Budapesti Vasutas Sport Club tulajdona. 2014 tavaszától felújításon esett át, 2015 januárjában adták át a megújított, 105x68 méteres futballpályát, ekkor füvesítették be a salakos futópályát is, továbbá a komplexum része lett egy 40x60 méteres, valamint két 22x40 méteres műfüves pálya.
Szusza Ferenc Stadion
A Szusza Ferenc Stadion az Újpest FC labdarúgó stadionja Budapest IV. kerületében, Újpesten. Az eredeti stadion Hajós Alfréd, az első magyar olimpiai bajnok tervei alapján készült. Kapuit 1922. szeptember 17-én nyitotta meg. 2 évvel később Párizsban olimpia építészeti kategóriában díjat nyert a stadion terve. 2000–2001-ben a stadiont átépítették. Jelenlegi befogadóképessége 13 501 fő.

Atlétika

Nemzeti Atlétikai Központ
A Nemzeti Atlétikai Központ egy sportrendezvények lebonyolítására alkalmas létesítmény, amely Budapest IX. kerületében és a Csepel-sziget északi részén, a Ráckevei-Soroksári Dunaág és a Duna-part mellett épült. Az építkezést 2020 decemberében kezdték el és 2023 márciusában fejezték be.
Margitszigeti Atlétikai Centrum
A Margitszigeti Atlétikai Centrum már évek óta ad otthon olyan nagy volumenű rendezvényeknek mint a Budapest Restart, a FINA Vizes Világbajnokság, valamint különböző sportrendezvényeknek, versenyeknek, kisebb koncerteknek, szurkolói eseményeknek, valamint céges vagy önkormányzati családi napoknak.

Sportcsarnokok

BOK Sportcsarnok
A SYMA Sport- és Rendezvényközpont Budapest egyik legnagyobb, legújabb és legkorszerűbb multifunkcionális rendezvényközpontja, amely éves szinten több száz színes programmal várja a látogatókat.
Tüskecsarnok
A Tüskecsarnok modern, látványos, sokoldalú központ. Az InfoPark és az ELTE lágymányosi kampusza melletti sporttelepen található létesítmény csaknem húsz sportágat tud befogadni, így az ország egyik legmodernebb sportkomplexuma. A létesítmény várja a mozogni, sportolni vágyó vendégeket, akik a két squashpályát, a konditermet,a sportpályákat, a fitnesz részleget is használhatják.

Sportuszodák

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
Az épület a nemzeti úszósportok közpotja. Nem csak a legelső de a legnagyobb ilyen létesítmény is az országban. Jelenleg közel 8000 négyzetméteren várja a sportolásra és kiakpcsolódásra vágyókat. A négy szintes létesítmény nyolc - fedett és nyitott - medencével, büfékkel, öltözőkkel, értékmegőrzővel várja az úszás, a strandolás és a napozás rajongóit.
Duna Aréna
A Duna Aréna a 2017-es úszó-világbajnokság fő helyszínéül szolgáló sportlétesítmény. Műszaki átadása 2017. február 21-én volt. A megnyitó tervezett időpontja a 2017. április 19. és 23. között megrendezendő 2017-es magyar úszóbajnokság volt, ám az végül Debrecenben került megrendezésre, mivel a Népfürdő utca megújítása addigra nem készült el.
Budapest fürdői
További fürdési lehetőségek Budapest területén - gyógyfürdők, strandfürdők és uszodák

Lovaglás

Kincsem Park
A budapesti lovassport központja , a sokaknak kedves ’lovi’ utódja a Kincsem Park lóverseny pálya. A pálya és környezete telejsen megújult, exkluzív szolgáltatások és minőségi programok várják az idelátogatókat. A 2006 ban felújított létesítmény már több, mint lóversenypálya. A kincsem park mára kedvelt helyszíne lett meganyni nagyszabású rendezvénynek, étteremmel, minden igényt kielégítő lelátóval és VIP páhollyal.

Kerékpározás

Velodrom
Előkészületben!

Jégpályák

Vasas Jégcentrum
Az ismert Finta Stúdió által tervezett, és 2003-ban felépült Vasas Jégcentrum, Középkelet-Európában egyedülálló sportlétesítmény. A körgyűrű bővítésével, és az új híd átadásával rendkívül könnyen megközelíthető. Az épület körül több száz m2 füvesített terület, és elegendő parkoló áll rendelkezésre. Két, nemzetközi szabványméret-nek megfelelő (1800 m2) jégpályával rendelkezik, melyek télen-nyáron várják a sportolni vágyókat.
Városligeti Műjégpálya
Ha a budapesti közösségi élet egyik fő helyszínét keressük télvíz idején, akkor ne kutassunk tovább: A Városligeti Műjégpálya 1870 óta a város egyik legjobb érve, hogy a hidegben se legyünk lusták kimozdulni és a csúszkálás, siklás öröme mellett egy remek napot töltsünk barátainkkal, családunkkal.


AJÁNLÓ